ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътИзбориНовини

СДС-Пловдив с листа на честта на местните избори

Местните седесари се явяват самостоятелно с листа, но вероятно ще подкрепят Здравко Димитров за кмет

С листа на честта излизат СДС-Пловдив на местните избори в Пловдив. Автентичните пловдивски „сини“ се явяват на вота самостоятелно, въпреки рамковото споразумение с ГЕРБ на национално ниво. Лидер на листата е Тони Симидчиева, председател на Регионалната занаятчийска камара и собственик на малък бизнес. Тя е и член на УС на фондация „Пловдив 2019“.

Наложи се да правим листата в последния момент, в 12 без една минута, разказа тя пред журналисти днес. В нея попаднаха само хора, които са готови да помагат на каузата на СДС безвъзмездно и без желание за политически и властови облаги, добави Симидчиева.

От регионалното звено на партията не демонстрираха огромни очаквания, тъй като останалите партии водят кампанията си от години, докато местното СДС тепърва започва своята работа, но се надяват на достойно представяне. Втори в листата е Панко Енев, който се занимава с компютърни технологии и е също кандидатът на партията за район „Централен“. Партията издига още двама кандидати за райони – Веселин Стойков за „Южен“ и Магдалена Гълъбова за „Северен“.

Що се отнася до кандидата за кмет – все още не е постигнато споразумение, но се очаква в сряда следобед представители на СДС-Пловдив да се срещнат с ГЕРБ и да достигат до договорка. Най-вероятно местните седесари ще подкрепят Здравко Димитров за кандидат-кмет.

Тони Симидчиева подчерта, че всички кандидати са достойни хора, наложили се в обществото, които не търсят изява чрез политиката. Ролята на СДС е да пази демокрацията и да подкрепя дясната идея, макар и местните сини да са наясно, че вече са се превърнали в бутикова партия.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Това е една много тъжна публикация.Хората на снимката изразяват умора. И за какво им трябва всичко това – в 12 без една минута, само трупат още негативи за превърналата се “ в бутикова партия“.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина